Bryllupsmusikken som vil få gjestene til å danse

0
144

Bryllup er kjent for å være morsomme feiringer hvor gjestene og brudeparet skal ha det gøy, og noe som alltid hjelper på stemningen og humøret er god musikk. Her finnes det et enormt utvalg av musikk å velge mellom, men det kan være lurt å både tenke på hvilken musikk brudeparet selv liker, men også hva gjestene vil komme til å like. Å leie inn en DJ til bryllupsfestene eller å lage en spilleliste på forhånd kan derfor lønne seg for at festen blir en suksess.

Velg musikk som de aller fleste liker

Et godt tips for at gjestene skal reise seg og danse er å spille musikk som de fleste liker og kjenner igjen. Dersom man skal arrangere et bryllup med bare eldre mennesker vil man for eksempel ikke spille den nyeste popmusikken, mens et bryllup for yngre eller en blanding av aldre ofte vil kjenne igjen flere av de nyere sangene. Det er derfor lurt å tenke over hvem gjestene er og hvilke sanger de antakeligvis vil kjenne igjen og like.

Ha en blanding av sanger og sjangre

Dersom man har en spilleliste med litt forskjellige typer sanger og sjangre vil man ofte være godt sikret på at de fleste vil finne noen sanger som de liker. For å være trygg kan man derfor velge noen kjente og nyere sanger, noen eldre sanger, noen sanger som går raskt og noen som man kan danse rolig til. Det finnes også en rekke spillelister på Spotify som er laget spesifikt for bryllup, og her kan man også finne spillelister over sangene som spiller aller mest i bryllup over hele verden.

Velg noen bryllupsklassikere som alle vil elske

Om man vil garantere at gjestene kommer til å danse, uansett om de har en kjole til bryllup festen som det nesten er umulig å danse i, bør man velge noen av de største klassikerne for bryllup. Her finnes det en rekke sanger som de aller fleste vil komme til å kjenne igjen, og som nesten alltid spilles i bryllup. For tips til spesifikke sanger kan man finne en rekke klassikere fra 70 og 80-tallet, eller nyere artister som Beyoncé, Bruno Mars eller Ed Sheeran.

Sørg for å ha et bra anlegg

Dersom man synes musikken er viktig og man vil at gjestene skal danse seg gjennom natten, bør man også sørge for å ha et bra anlegg å spille musikk fra. Det trenger ikke nødvendigvis være topp utstyr, men det bør være mulig å spille høyere musikk enn hva man får fra en mobilhøytaler. Her kan man enten låne høyttalere eller leie inn utstyr, og eventuelt en DJ for kvelden.

Vær åpen for forslag til musikk

Det kan også være fint å la gjestene komme med forslag til sanger, dersom de skulle ha noen ønsker som de virkelig vil høre. Dette vil også gjøre stemningen bedre enn om man er veldig streng på hvilken musikk som spilles. Man bør derimot ikke la gjestene få helt frislipp på valg av sanger, så flest mulig liker musikken som spilles.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here